Társadalmi felelősségvállalás

A Csodák Palotájában kötelességünknek érezzük, hogy felelősen, etikusan, fenntarthatóan működjünk.

A következő módokon igyekszünk a társadalom kiemelkedően hasznos tagjának lenni, illetve az elesettebbeket, hátrányos helyzetű embertársainkat segíteni:

Hátrányos helyzetű embertársaink segítése
A Csopa nagyon fontosnak tartja a társadalmi felelősségvállalást. Igyekszünk a társadalom kiemelkedően hasznos tagjaként a hátrányos helyzetű embertársainkat segíteni: Fogyatékossággal élő embertársaink mindössze 500 Ft-os jelképes jeggyel látogathatják a kiállításainkat, 1 fő kísérővel. Jótékonysági tombolákra, tanulmányi versenyekre, hátrányos helyzetű gyerekeknek, nevelő intézeteknek egyéni elbírálás alapján biztosítunk tiszteletjegyet.

Akadálymentes épület, kiállítás
A Csopa Campona és a Csopa Playbar helyszínének megválasztásánál szem előtt tartottuk, hogy maximálisan megközelíthető legyen mozgássérült társaink számára is. A kiállításunk minden elemét szintén e szempont figyelembevételével tervezzük meg.

Pedagógusok látogatásának segítése
Pedagógusok számára (pedagógus igazolvány felmutatásával) ingyenes pedagógusjegyet biztosítunk, hogy a jövő nemzedékének nevelőit ezzel is segítsük. A pedagógusok ingyen látogatják az intézményt akkor is, ha nem csoportot hoznak, hanem a családjukkal érkeznek.

Oktatási intézmények (óvodák, iskolák, főiskolák, egyetemek) segítése a kedvezményes Intézményi bérlettel
Tisztában vagyunk azzal, hogy az iskolákban is egyre nehezebb megteremteni az anyagi feltételeket a tanulmányi kirándulásokhoz. Ezért jött létre a Csopa Campona Intézményi bérlet.
A Csopa Campona Intézményi bérletét oktatási intézmények részére hoztuk létre. 100 fő számára tartalmaz belépőt, amely legalább 10 fős részletekben is felhasználható. A bérlet az adott tanév 1. napjától a tanév áprilisáig használható fel, kizárólag tanítási napokon.
Egy intézmény részére korlátlan számú bérlet váltható. A költségviselő lehet maga az oktatási intézmény, de lehetőség van rá, hogy harmadik fél legyen, tehát egy Alapítvány, a szülői munkaközösség vagy egy cég is megvásárolhatja az iskola/óvoda számára a bérletet.
A bérlettel egy - egy diák a normál jegy árának töredékéért jut el hozzánk, de a csoportos diák jegyárhoz képest is csaknem jelentős engedményt jelent gyerekenként, ha bérlettel érkeznek hozzánk a csoportok.
Az Intézményi bérletnek köszönhetően egy-egy iskolából kétszer-háromszor több gyerek tudott ellátogatni a Csodák Palotájába.
A 2016/2017-es tanévtől újabb szolgáltatással igyekszünk segíteni a pedagógusokat, hogy már a tervezett látogatásuk előtt megismerkedhessenek a Csodák Palotájával és klubtagként egyedi kedvezményeinkről is első kézből értesülhessenek.
Pedagógus Klubunk regisztrált tagjai számára, 15 fő feletti csoport kísérőjeként a belépés díjtalan.
Pedagógus Klubunk regisztrált tagjai számára, egyéni látogatóként 50 % kedvezményt adunk a teljes árú felnőtt jegyek áraiból.
A Pedagógus Klub tagság részleteiről, annak előnyeiről az alábbi linken tájékozódhat: http://www.csopa.hu/pedagogus-klub
A 2016/17-es tanévben is megvásárolható ez a típusú bérlet, 75.000 Ft-os áron (750 Ft/diák). 

Sztár Fizika Show szervezése hátrányos helyzetű gyermekek számára
A Sztár Fizika Show célja, hogy tehetséggel, szorgalommal sikereket elért emberek személyük varázsát is felhasználva közelebb hozzák a gyerekekhez a természettudományos világot, aktív közreműködésükkel példát mutassanak, hogy a tanulás lehet szórakozás is.
2014-ben Kokó, 2016. januárjában pedig Aranyosi Péter hívott meg 100-100 diákot a Csopa Camponába egy-egy látványos kísérletbemutatóra, akik a Csopától ajándékba kapott intézményi bérlettel vehetnek részt a programon.
A Csodák Palotája egészséges embertársaink körében is fontos társadalmi szerepet vállal, hiszen küldetésünk, hogy:
  • Közelebb hozzuk az emberekhez a tudományt.
  • Élménnyé tegyük a tanulást.
  • Kitárjuk a kaput a világ felfedezéséhez.

Csodák Palotája Nonprofit Kft.

Székhely: 1222 Budapest, Nagytétényi út 37-43.

Csopa Playbar cím: 1036 Budapest, Bécsi út 38-44.

Csopa Campona cím: 1222 Budapest, Nagytétényi út 37-43.

Szabad továbbközlés a forrás megjelenítésével lehetséges.

 

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj legfrissebb híreinkről, akcióinkról!
Használati feltételek

Kövess minket a Facebookon is

Instagram