Játéktér

Lépj be TE is a CSODÁK PALOTÁJÁBA és ÉLD ÁT A CSODÁT!

 

A Csodák Palotája nem csupán egy kiállítás, hanem egy 1700 négyzetméteres fizikai játszóház, ahol több mint 100 kiállított játék segítségével a gyerekek játékosan ismerhetik meg a fizikai jelenségeket.

Minden kiállított játékunk interaktív eszköz, melyet nem csak lehet, hanem - ha nem is kötelező-, de mindenképpen érdemes megfogni, megtapogatni, kipróbálni.

 

Kiállított játékok

Nálunk nincs tárlatvezetés, hiszen nem egy múzeum vagyunk. Itt mindenki a saját tempójában, és a saját kedve szerinti sorrendben próbálhatja ki a játékokat, melyben demonstrátoraink készséggel segítenek.

Minden egyes játéknál magyar és angol nyelvű útmutató magyarázza el, hogy a játékot hogyan kell használni, és hogy milyen fizikai jelenséget, törvényszerűséget tapasztalhatunk meg a játék használata közben.

Érdemes legalább két- három órát nálunk tölteni, ha ki szeretnétek próbálni az összes játékot, eszközt. A Fizika Show-n való részvételt is tartalmazza a jegy ára, melyet minden nap 4 alkalommal tartunk.


Részlegeink

Tükrök és illúziók

A Csopába érkező látogatók már itt - pár lépéssel a bejárat után - megtapasztalhatják, hogy bizony a Csodák Palotájában nem mindig hihetnek a szemüknek. A Tükrök és illúziók világában a fizika törvényei elsősorban vizuális meglepetésekkel kápráztatják el a vendégeket.

 

Tükrök és illúziók


Hangok

Milyen élmény visszhangban beszélni, vagy miképp csalhatunk elő hangot egy mágneses térben a kezünket mozgatva? Erre és még sok más érdekes kérdésre találjuk meg itt a választ. Ha ennél is jobban érdekel a hangok csodás világa, ülj be az Öveges Terem előadásaira is, ahol még részletesebben kibontjuk neked ezt a világot!

 

Hangok


Gyerek sarok

Megbízható pont a Csodák Palotájában a legkisebbeknek is, akiket még nem biztos, hogy hosszan lefoglalnak a tudományos érdekességek. Remek készségfejlesztő eszközökkel és játékokkal sziporkázhatnak és tölthetik itt az időt a gyerekek. Mi lehetne jobb mint, játszva tanulni?

 

Gyerek sarok


Anyagok és halmazállapotok

Meglepő és hétköznapi körülmények között ritkán tapasztalható állapotok tanulmányozhatók ezen a részlegen. Ha az itt megismert legérdekesebb tulajdonságokon kívül még több részlet érdekel e témában, az Öveges Teremben mélyebb ismeretekre is szert tehetsz, például megismerheted közelebbről a szárazjeget is.

 

Anyagok és halmazállapotok


Mechanika

A Mechanika részlegen megtornáztatod a testedet és az agyadat is. Tapasztald meg, hogyan gurulhat valami magától felfelé a lejtőn és piruettezz, mint a jégtáncosok!

 

Mechanika


Gondolkodó sarok

Igazi, játékos kihívás elé állítja a látogatókat. Az itt kipróbálható egyszerűbb és bonyolultabb fejtörő eszközök, ördöglakatok, logikai játékok szellemi felélénkülést biztosítanak. Nem tudsz elszabadulni!

 

Gondolkodó sarok


Fény a sötétben

A fénytani jelenségek lenyűgözően káprázatos világát mutatja be ez a kiállítási részleg. Felfedi a titkokat a színlátás és optika érdekességeit és hátterét. Kihagyhatatlan!

 

Fény a sötétben


Földönkívüli kalandok interaktív kiállítás

Új kedvenc a Földökkívüli kalandok interaktív kiállítás, mely a Naprendszer fizikájáról és az űrkutatás eredményeiről mesél a látogatóknak. Valódi kaland, mely során a játék résztvevői egy földönkívülit juttathatnak haza különleges képességeik segítségével. Itt láthatók a magyar űrkutatás újhullámának eredményei közül a Masat műhold és a Puli Space Technologies holdjárója is. A Naprendszer bolygói alatt elszáguldva 3D-ben is megismerhetitek azokat, tesztelhetitek a gravitációjukat. Nem utolsó sorban egy landolást is manőverezhettek a Marson, beülhettek egy holdjáróba, ami pontos mása a Pavlics Ferenc által tervezettnek.

 

 

Földönkívüli kalandok interaktív kiállítás


4D vetítések

Új dimenziókat nyitnak a látogatók előtt a 4D vetítések. A rendkívüli élményt nyújtó technikának köszönhetően az események középpontjában érezhetik magunkat, az erre a különleges élményre vállalkozók. Rengeteg kaland között válogathatnak bejárhatják a Galaxist vagy felülhetnek egy fantasztikusan száguldó trópusi hullámvasútra is.

Részletes információ és online foglalás itt!

4D vetítések


Néhány eszköz, a teljesség igénye nélkül:

Alkotó inga

Alkotó inga

Bársony hárfa

Bársony hárfa

Csapj a falra

Csapj a falra

Fakírágy

Fakírágy

Futó folyosó

Futó folyosó

Görbült vízszintes

Görbült vízszintes

Hűtlen árnyék

Hűtlen árnyék

Kaotikus inga

Kaotikus inga

Keringő pénzek

Keringő pénzek

Ködkamra

Ködkamra

Kosárradobás levegővel

Kosárradobás levegővel

Látható rezgések

Látható rezgések

Légágyú

Légágyú

LEGO-mozi

LEGO-mozi

Landolj a Marson!

Landolj a Marson!

Mekkorát ugranál a Naprendszerben?

Mekkorát ugranál a Naprendszerben?

Mostari híd

Mostari híd

OptiMusic

OptiMusic

Piruett

Piruett

Polárszűrős papagáj

Polárszűrős papagáj

Repülő tükörkép

Repülő tükörkép

Tapadó korong

Tapadó korong

Vízesés illuzió

Vízesés illuzió


A kiállított játékok változtatási jogát fenntartjuk

Hasznos linkek: Házirend, Létszámkorlát


Mindettől lesz a Csodák Palotája csodás gyermek és családi program, ahol a kicsik és a nagyok is jól érezhetik magukat!

Családoknak és 15 fő feletti csoportoknak kedvezményt biztosítunk!

Nézd meg jegyárainkat!

Csodák Palotája Nonprofit Kft.

Székhely: 1222 Budapest, Nagytétényi út 37-43.

Csopa Playbar cím: 1036 Budapest, Bécsi út 38-44.

Csopa Campona cím: 1222 Budapest, Nagytétényi út 37-43.

Szabad továbbközlés a forrás megjelenítésével lehetséges.

 

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj legfrissebb híreinkről, akcióinkról!
Használati feltételek

Kövess minket a Facebookon is

Hasznos linkek

CsopaMedia

Kártyás fizetés szolgáltatója:

Elfogadott kártyák: