Előadóterem


Előadóterem-ahol a tudomány show-vá válik

Az előadótermünkben kaphatsz hideget és meleget!

Érdekfeszítő 30 perces tudományos show keretében felváltva fagyasztjuk meg a levegőt, okozunk számotokra forró pillanatokat, vagy mutatjuk be a Csodák Palotája elmúlt 20 évének leglátványosabb kísérleteit.

Buborékok tudománya
Mi is az a buborék? Miért gömbölyű? Mekkora a világ legnagyobb buboréka? Mitől marad meg egy molnárka a víz felszínén? Ezekre és hasonló kérdésekre kaphatnak választ mindazok, akik az új Buborék tudománya című családi előadásunkra ellátogatnak. Tanuljunk együtt a buborékok fizikájáról! A látványos science show-n megmutatjuk, hogyan lehet óriási buborékokat készíteni és mitől világíthat egy buborék. Fény derül az igazán jó buborék folyadék titkos receptjére is!

Hideg percek
Izgalmas kísérlet bemutató keretében a fagy birodalmába kalauzolunk téged. Látványos jelenségeken keresztül tapasztalhatod meg milyen extrém hőmérsékletek uralkodnak a világunkban, és ezeket hogyan lehet megszelídíteni. Megvizsgáljuk azt is, miként viselkednek az élő szervezetek ilyen körülmények között.

Forró pillanatok
A hő és a tűz birodalmában vezetünk végig, ahol a saját bőrödön tapasztalhatod meg azt, miként képes a tudomány megvédeni bennünket ettől az ősi elemtől. Megfigyelheted, hogyan vonhatjuk uralmunk alá a tüzet, és azt is, hogy milyen veszélyeket hordoz tűz és víz harca.

Richter Gedeon tudományos show
Kémia!!! – sokan összerezzennek már a szó hallatán is. Képletekkel, egyenletekkel teli emlékképek villannak be az iskolából, a kémiaszertárból áradó émelyítő szagot érezik az orrukban. A tudományág rejtelmes világa átszövi a hétköznapjainkat, ott van a konyhában, a fürdőszobában, a gyógyszereinkben, az anyagokban, melyekből használati tárgyaink készülnek. A Csopa Playbar előadótermében hétvégente egyszer a kémiai kísérleteké a főszerep. Az Erlenmeyer- és gömblombikok veszik át a rendszeresen tartott fizikai bemutatók eszközeinek helyét. Színes oldatokkal teli kémcsövek, látványos jelenségek várják a kicsiket és nagyokat, akik 30 percen keresztül kalandozhatnak a vegyületek birodalmában. Reakcióra fel! Az előadás a Richter Gedeon Nyrt. támogatásával valósul meg.

Science Show Best of Csopa (English language)
Visuals and excitement fill the room in this show! We are welcoming you to a world where the world is ruled by the brutal laws of physics. The presenter will demonstrate his or her favourite experiments.


Hétköznaponként:

12:00 Hideg percek
15:00 Forró pillanatok
17:00 Science show

Hétvégente:

11:00 Buborékok tudománya
13:00 Hideg percek
15:00 Best of Csopa (EN)
17:00 Richter Gedeon (kémiai kísérletekkel)
19:00 Forró pillanatok

A látványos 30 perces tudományos show belépődíja:

Gyermek- diák- és nyugdíjasjegy ára*: 900 Ft

*Diák kedvezmény érvényes NAPPALI diákigazolvánnyal, nyugdíjas kedvezmény nyugdíjas igazolvánnyal vehető igénybe.

Felnőtt jegy ára: 1.100 Ft

Vásárold meg jegyed online most!


Tudományos show csoportoknak

A csoportok számára a hozzánk érkező óvodások, vagy iskolás diákok életkorát figyelembe véve állítottunk össze tematikus csomagokat, melyek

  • egy tudományos showból
  • egy workshopból
  • és egy kiállítás meglátogatásából állnak

15 fő feletti csoportoknak szóló, bővebb információért kattints ide:

Csodák Palotája Nonprofit Kft.

Székhely: 1036 Budapest, Bécsi út 38-44.

Szabad továbbközlés a forrás megjelenítésével lehetséges.

 

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj legfrissebb híreinkről, akcióinkról!
Használati feltételek

Kövess minket a Facebookon is

Hasznos linkek

CsopaMedia

Kártyás fizetés szolgáltatója:

Elfogadott kártyák: