Hírek - események

Napjainkban egyre többet hallani az atomenergiáról, a paksi atomerőmű kapacitás-fenntartásáról.

A Csodák Palotája, együttműködésben a Roszatom hazai kommunikációs ügynökségének Atomenergiainfo.hu információs szakportáljával háromrészes ismeretterjesztő sorozatot indít a téma iránt érdeklődőknek.

Csütörtök esténként a Csopa Playbar Richter Gedeon laborja ad otthont a különállóan is látogatható előadásoknak, melyeket Hárfás Zsolt, atomenergetikai szakértő, energetikai és gépészmérnök tart.


I. alkalom: 2017. március 23., csütörtök 18:00 - Atomenergia a mindennapjainkban

Első alkalommal áttekintjük az atomerőmű felépítését, a működési elveket, valamint az atomenergia nem energetikai célú hasznosítási lehetőségeit. Megismerjük az atomerőművi villamosenergia-termelés sajátosságait. Foglalkozunk a nukleáris fűtőelem tárolásának kérdésével, az atomenergiával kapcsolatos félelmekkel és további számos izgalmas résztémával.


II. alkalom: 2017. április 20., csütörtök 18:00 - Az áram nem a konnektorból jön

A sorozat folytatásaként többek között górcső alá vesszük a hazai villamosenergia-rendszert és a Nemzeti Energiastratégia vonatkozó fejezeteit. Elmélyedünk a paksi telephelyre tervezett új orosz, 3+ generációs blokkok működésében. Beszélünk a megújuló energiaforrások műszaki korlátairól, összehasonlítjuk ezeket és az atomenergiát a globális klímavédelmi célkitűzések szemszögéből.


III. alkalom: 2017. május 18., csütörtök 18:00 - Elsőrendű a nukleáris biztonság

A harmadik részben az orosz atomipar zászlóshajójával a Roszatommal ismerkedünk, az oroszországi atomerőmű építések rövid, színes bemutatása mellett tanulhatunk a 4. generációs blokkokról és átfogó képet kaphatunk fúziós energiatermelés jelenlegi helyzetéről. Megvitatjuk, milyen az élet Fukushima után, milyen következtetéseket vonhatunk le a Japán esettel kapcsolatban. 

A belépőjegy: 1900 Ft/alkalom, mely tartalmazza:
  • a programon való részvételt
  • és a Csopa Playbar egyik interaktív kiállításának (Newton, Illúzió vagy Születés) megtekintést is. Az 55 perces tárlatok a Csopa Atomenergia Info programja előtt 17 órától vagy utána 20 órától tekinthetők meg.

Az egyes alkalmak külön-külön is látogathatók! Kérjük regisztrálj a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen!

Csodák Palotája Nonprofit Kft.

Székhely: 1036 Budapest, Bécsi út 38-44.

Szabad továbbközlés a forrás megjelenítésével lehetséges.

 

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj legfrissebb híreinkről, akcióinkról!
Használati feltételek

Kövess minket a Facebookon is

Hasznos linkek

CsopaMedia

Kártyás fizetés szolgáltatója:

Elfogadott kártyák: