Hírek - események

A Csopa SzTK – Szeniorok Tudományos Klubja sorozat 2017. április 25-én, a hónap utolsó keddjén 10 órától folytatódik a Csopa Playbarban. Töltsünk együtt néhány órát, fedezzük fel interaktív tárlatainkat, meghívott vendégünk segítségével boncolgassuk közösen rejtelmes világunkat. A rendezvény második felében odahaza is elvégezhető kísérleteket ismerünk meg a Richter Gedeon laborban, melyek bemutatása mosolyt csalhat az unokák, barátok arcára.

Egyed László tudományos újságíró vendége ezúttal Falus András immunológus, Széchenyi díjas egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja. A beszélgetés témája: Mikrobiom - nem vagyunk egyedül.

Az emberi szervezetben mintegy tízszer annyi egysejtű található, mint ahány sejtje az embernek van, bár ezek össztömege csak az emberi sejtek össztömegének a tizede. A mikroorganizmusok összességét nevezik mikrobiomnak, melynek nagyon fontos szerepe van az emberi szervezet működésében, egészségünk megőrzésében. Magyar kutatók legújabb eredményei szerint ezek az egysejtűek ellenünk is fordulhatnak.


Rendezvény időpontja: 2017. április 25., kedd, 10:00


Program:
  • 10:00 – 11:00: a Csodák Palotája három új interaktív tárlata (Illúzió, Newton, Születés) közül 1 szabadon választott kiállítás megtekintése demonstrátoraink aktív közreműködésével
  • 11:00 – 12:45: a Csopa SzTK- Szeniorok Tudományos Klubja összejövetele
    o    Nem vagyunk egyedül Falus András vendégünkkel Egyed László beszélget 
    o    Kortalan kísérletek - egyszerű, odahaza is elvégezhető kísérletek oktatása a Richter Gedeon laborban

A klubrendezvényt kis frissítő és ropogtatnivaló felszolgálásával tesszük még otthonosabbá.


Belépőjegy ára: 1900 Ft, mely magában foglalja 1 interaktív tárlat megtekintését, részvételt a Szeniorok Tudományos Klubja rendezvényen

A korlátozott férőhelyek miatt előzetes regisztráció szükséges. Jelentkezés és bővebb információ dr. Paszternák András klubvezetőnél a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen vagy a 06-30-569-1240 telefonszámon.


Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Csodák Palotája Nonprofit Kft.

Székhely: 1036 Budapest, Bécsi út 38-44.

Szabad továbbközlés a forrás megjelenítésével lehetséges.

 

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj legfrissebb híreinkről, akcióinkról!
Használati feltételek

Kövess minket a Facebookon is

Hasznos linkek

CsopaMedia

Kártyás fizetés szolgáltatója:

Elfogadott kártyák: