Hírek - események

A Csopa SzTK – Szeniorok Tudományos Klubja sorozat 2017. május 30-án, a hónap utolsó keddjén 10 órától folytatódik a Csopa Playbarban. Töltsünk együtt néhány órát, fedezzük fel interaktív tárlatainkat, meghívott vendégünk segítségével boncolgassuk közösen rejtelmes világunkat. A rendezvény második felében odahaza is elvégezhető kísérleteket ismerünk meg a Richter Gedeon laborban, melyek bemutatása mosolyt csalhat az unokák, barátok arcára.

Egyed László tudományos újságíró vendége ezúttal Miklósi Ádám, az ELTE Etológia Tanszékének vezetője. A beszélgetés témája: Ember és kutya.

Valamikor, nem is olyan régen az etológusok, állatviselkedés-kutatók úgy gondolták, az állatok viselkedését a természetes környezetükben kell megfigyelni, lehetőleg úgy, hogy az állat ne is vegye észre ezt. Ebből adódóan a kutyáról azt tartották, hogy erre nem alkalmas, hiszen nincs természetes környezete. Ezt a személetet változtatták meg gyökeresen Csányi Vilmosnak és munkatársainak, köztük Miklósi Ádámnak kutyákkal végzett kísérletei.


Rendezvény időpontja: 2017. május 30., kedd, 10:00


Program:
  • 10:00 – 11:00: a Csodák Palotája három új interaktív tárlata (Illúzió, Newton, Születés) közül 1 szabadon választott kiállítás megtekintése demonstrátoraink aktív közreműködésével
  • 11:00 – 12:45: a Csopa SzTK- Szeniorok Tudományos Klubja összejövetele
    o    Ember és kutya Miklósi Ádám vendégünkkel Egyed László beszélget 
    o    Kortalan kísérletek - egyszerű, odahaza is elvégezhető kísérletek oktatása a Richter Gedeon laborban

A klubrendezvényt kis frissítő és ropogtatnivaló felszolgálásával tesszük még otthonosabbá.


Belépőjegy ára: 1900 Ft, mely magában foglalja 1 interaktív tárlat megtekintését, részvételt a Szeniorok Tudományos Klubja rendezvényen

A korlátozott férőhelyek miatt előzetes regisztráció szükséges. Jelentkezés és bővebb információ dr. Paszternák András klubvezetőnél a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen vagy a 06-30-569-1240 telefonszámon.


Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Csodák Palotája Nonprofit Kft.

Székhely: 1222 Budapest, Nagytétényi út 37-43.

Csopa Playbar cím: 1036 Budapest, Bécsi út 38-44.

Csopa Campona cím: 1222 Budapest, Nagytétényi út 37-43.

Szabad továbbközlés a forrás megjelenítésével lehetséges.

 

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj legfrissebb híreinkről, akcióinkról!
Használati feltételek

Kövess minket a Facebookon is

Hasznos linkek

CsopaMedia

Kártyás fizetés szolgáltatója:

Elfogadott kártyák: