Csodák Palotájáról

Az első science center Közép- és Kelet-Európában

A Csodák Palotája volt az első science center, azaz interaktív tudományos játszóház Közép- és Kelet-Európában.

A Csodák Palotája név Öveges Józseftől származik, aki már a hatvanas években, amikor még a nagy science centerek nem is léteztek, elképzelt egy helyet, ahol interaktív módon ismerkedhetnek meg a látogatók – általa megcélzottan elsősorban a gyerekek – a tudomány „csodáival”, így el is nevezte az általa elképzelt intézményt Csodák Palotájának.

A jelenleg működő intézmény születésénél az Eötvös Loránd Fizikai Társaság és Rubik Ernő bábáskodtak, majd Dr. Tamás István, az IBS alapító rektora vált a fenntartójává anyagilag és üzletvezetési szaktudásával is.

A kezdetek óta már több, mint 5 millióan látogattak el hozzánk.

Küldetésünk

Élménnyé tenni a tanulást, fenntartani a gyermeki kíváncsiságot

A Csopa eszközei és játékai, Öveges termi előadásai, az élménydús kísérletezés a Richter Gedeon laborban minden esetben a tudományokhoz, és elsősorban a természettudományokhoz köthetőek, szakmailag hitelesek.

A gyerekek és a felnőttek egyre inkább a virtuális világban élnek. Mégis a tapintható, szagolható, érezhető világ ugyanolyan érdekes maradt, és fontos, hogy a gyerekek ezt a maga fizikai valóságában is megtapasztalhassák. Használják az összes érzékszervüket, ne csak a szemüket és a fülüket.

Így a küldetésünk, a természettudományok népszerűsítése és játékos tanítása, a gyermeki kíváncsiság életben tartása minden korosztályban, és a világ megismerésének élménnyé tétele.

Társadalmi felelősségvállalás

Hátrányos helyzetű embertársaink segítése

Fogyatékossággal élő embertársaink mindössze 1000 Ft-os jelképes jeggyel látogathatják a kiállításainkat. Jótékonysági tombolákra, tanulmányi versenyekre, hátrányos helyzetű gyerekeknek, nevelő intézeteknek egyéni elbírálás alapján biztosítunk tiszteletjegyet.

Akadálymentes épület, kiállítás

A Csodák Palotája helyszínének megválasztásánál szem előtt tartottuk, hogy maximálisan megközelíthető legyen mozgássérült társaink számára is.

Pedagógusok látogatásának segítése

Pedagógusok számára (pedagógus igazolvány felmutatásával) csoportok kísérőjeként ingyenes pedagógusjegyet biztosítunk.

Pedagógus Klubunk regisztrált tagjai számára, egyéni látogatóként 50 % kedvezményt adunk a teljes árú felnőtt jegyek áraiból. A Pedagógus Klub tagság részleteiről, annak előnyeiről az alábbi linken tájékozódhat: http://www.csopa.hu/pedagogus-klub

Szeretettel várunk a Csopába, ahol játszva megismered a minket körülvevő csodálatos világot!