Jun 20 2020

„Családban marad” – a Csodák Palotája tudománykommunikációs pályázata

„Családban marad” – a Csodák Palotája tudománykommunikációs pályázata kutatóknak, ipari és hatósági szakembereknek, egyetemi hallgatóknak

 

A Csopa ismeretterjesztő sorozata, a Tudományos Csopa Cafe az ősszel ünnepli indításának ötödik évfordulóját. A tudománynépszerűsírő program innovatív megújításaként a következő szezontól a hétköznap délutánonkénti rendezvényeket szombatra költöztetjük, hogy a tudomány legújabb eredményei minél több családhoz is eljussanak.

14 órától a junior változatban a kisebb gyerekek számára is „fogyasztható” témák kerülnek terítékre, a klasszikus science cafe 15:15-től várja majd a nagyobbakat. Hagyományainkat követve – a tervek szerint -, a délutánokat tudománykommunikációs partnerünk a Galileo Webcast rögzíti, és elérhetővé teszi a világhálón.

Az elmúlt esztendőkben – a Csopa Night és Délután sávokban – több mint 120 szakember jött el a Csodák Palotájába, hogy mindennapi munkájáról, az elért eredményeiről meséljen a látogatóknak. Többek között vegyészek, meteorológusok, fizikusok, orvosok, irodalmárok, mérnökök, biológusok,  szakhatóságok munkatársai, a felsőoktatásban tanulók tartottak előadásokat, interaktív műhelyfoglalkozásokat a tudományos élményközpontban.

A „Családban marad” pályázat keretében keressük az őszi évad vendégeit, akik szívesen bemutatnák kutatásaikat, tudományos munkájukat a nagyközönségnek egy családbarát délután keretében.


Pályázni egy maximum 5 perces, a népszerűsíteni kívánt témát ismertető videóval és az alábbi adatok megadásával lehet 2020. július 31-ig a tok@csopa.hu e-mail címen:

  • A pályázó neve, tudományos fokozata:
  • A pályázó munkahelye és beosztása (a pályázat benyújtásával a pályázó megerősíti, hogy munkáltatója/egyetemisták esetén témavezetője hozzájárult ahhoz, hogy a pályázaton elinduljon, annak elnyerése esetén programot tartson a Csodák Palotájában):
  • A választott kategória:
  • A bemutatni kívánt téma címe:
  • A téma figyelemfelkeltő ismertetése (max. 1500 karakter):
  • A pályázó weboldalának, közösségi csatornájának elérhetősége:
  • A pályázó bemutatkozó videójának linkje:

Pályázati kategóriák:

  • JUNIOR – 6+ éves kortól ajánlott, lehetőleg interaktív elemekkel színesített előadás/műhelyfoglalkozás
  • CLASSIC – szülők, nagyobb gyerekek számára is követhető ismeretterjesztő előadás/beszélgetés/műhelyfoglalkozás

A pályázat díjazása:

A felkért szakmai zsűri kategóriánként maximum 4-4 pályázót választ ki, akik 2020. szeptember – december időszakban lehetőséget kapnak arra, hogy előre egyeztetett időpontban, egy szombati napon ismeretterjesztő előadást/műhelyfoglalkozást tartsanak a Csodák Palotájában. A Csopa széles körben viszi hírét a programoknak, melyekről felvétel készül. Minden előadó az intézménybe szóló családi tiszteletjegyben is részesül.             

 A Csodák Palotája Nonprofit Kft. fenntartja a jogot, hogy a járványügyi helyzet következtében előre nem látható működési nehézségei esetén a pályázatot felfüggessze, esetleg eredményhirdetés nélkül lezárja.