Mar 07 2018

ENERGIA 2018 - A fizika világa érdekes!

2018. március 6-án, kedden rendhagyó nap várja a hozzánk látogató iskolai csoportokat: az MVM Partner Zrt. Edukációs Programja látogat el az óbudai Csopába

az MVM Partner Zrt. Edukációs Programja a Csodák Palotájában

Az 1996 óta működő Csodák Palotája 2017 őszétől új helyszínen, megújult formában, immár ötezer négyzetméteren várja a tudományok iránt fogékony látogatókat az óvodásoktól a szeniorokig. Oktatási programunkban éppúgy helyet kapnak a kiállítótéri demonstrációk, mint az Öveges termi kísérlet bemutatók, a Richter Gedeon laborban zajló kémiai, fizikai és biológiai műhelyfoglalkozások, a tudományos táborok, a tematikus élménynapok, az esti Csopa Night sávban szervezett széles spektrumú előadások, workshopok.

2018. március 6-án, kedden rendhagyó nap várja a hozzánk látogató iskolai csoportokat: az MVM Partner Zrt. Edukációs Programja látogat el az óbudai Csopába, így a Társasággal együttműködve az elektrotechnika és fizika érdekes világát – új szemszögből – mutathatjuk be. Az MVM Partner Zrt. által kidolgozott interaktív fizikai kísérletek olyan szórakoztató és tanulságos élményt jelentenek a felnövekvő generáció számára, amely révén érthetőbbé, szerethetőbbé és érdekesebbé válik számukra a fizika világa. Az Edukációs Program kiemelt figyelmet fordít a gyermekek minél szélesebb körű ismeretszerzésének támogatására, elsősorban az általános iskola felső tagozatos diákjait célozza.

Az interaktív élménynap fő küldetése, hogy a gyerekek megismerhessék a legkorszerűbb technológiákat, korunk legnagyobb kihívása, a fenntarthatóság is mindennapjaik részévé váljon. A bemutató kísérletek során az MVM Partner Zrt. munkatársai látványosan, játékos formában szemléltetik és ismertetik a fizika, a villamosság jelenségeit, valamint az egyszerű fizikai törvényeket. A Társaság előadásaival szeretné az energetikai szektort közelebb hozni a fiatalokhoz, hogy a gyerekek minél korábban megismerhessék ennek a kivételes és érdekes területnek a szépségeit és pozitívumait. Az Edukációs Programról az alábbi címen tekinthet meg több információt: https://www.mvmpartner.hu/hu-HU/Edukacios_Program.

A programon a Csodák Palotájába megváltott kedvezményes diák napijeggyel (2500 Ft/fő) lehet részt venni, mely magában foglalja a két emelet 250 interaktív eszközének felfedezését is (további kiegészítő szolgáltatások a www.csopa.hu weboldalon meghirdetettek szerint érhetők el). A kísérő pedagógusok számára a részvétel ingyenes. A korlátozott férőhelyek miatt előzetes regisztráció szükséges a tok@csopa.hu e-mail címen. Bővebb információ dr. Paszternák András tudománykommunikációs vezetőnktől kérhető a fenti e-mail címen vagy a 06-30-569-1240-es telefonszámon.

Foglalható időpontok 2018. március 6-án, kedden, március 7-én, szerdán:

A március 6-ai A és B turnus már BETELT! A nagy érdeklődésre való tekintettel indítottunk 7-én is egy turnust, ide még lehet regisztrálni! A regisztrációkat érkezési sorrendben tudjuk fogadni!


 Program:
A. turnus – március 6.
(maximális létszám 80 fő)
10:15 – 11:00 MVM Partner 1. rész11:15 – 12:00 MVM Partner 2. rész12:00-tól a Csodák Palotája felfedezése
B. turnus – március 6.
(maximális létszám 80 fő)
a Csodák Palotája felfedezése az energetikai program előtt és/vagy után12:45 – 13:30 MVM Partner 1. rész13:45 – 14:30 MVM Partner 2. rész
C. turnus – március 7.
(maximális létszám 80 fő)
10:15 – 11:00 MVM Partner 1. rész11:15 – 12:00 MVM Partner 2. rész12:00-tól a Csodák Palotája felfedezése

A jelentkezéseket a tok@csopa.hu e-mail címre várjuk, az alábbi adatok megadásával:

Iskola neve:  
Iskola címe:  
Kapcsolattartó:  
Kapcsolattartó elérhetősége
(e-mail/telefon):
 
Választott turnus:  
Létszám:  
Osztály:  

Tanuljunk együtt az energetikai szektor meghatározó szereplőjének, az MVM Partner Zrt. munkatársaitól a Csodák Palotájában!