May 17 2024

Kassai diákok Erasmus+ szakmai gyakorlata a Csodák Palotájában

Május elején a kassai Szakkay József Műszaki és Közgazdasági Szakközépiskola négy diákja érkezett hozzánk szakmai gyakorlatra az Erasmus+ mobilitási program keretében. 

EugéniaLianaDóra és Réka megismerte a tudományos élményközpont működését, a játéktérben és a „frontvonal” mögött zajló munkafolyamtokat. Két héten át erősítették a napi műszakokat, segítették a látogatók tájékoztatását, közreműködtek a Richter Gedeon labor ismeretterjesztő tevékenységében, tesztelték a nemrégiben újraindult szabadulószobákat, ezzel segítve munkatársaink betanulását. 

Megkérdeztük tőlük, mi az, ami a legjobban tetszik nekik a Csopában:

Eugénia: „Minden reggel izgatottan ébredtem, vártam, milyen új csodákat tartogat a nap. Szeretem a gyerekeket és szívesen foglalkoztam velük a két hét alatt.”

Liana: „A jó társaság és a kollégák közötti összetartás nagyon tetszett nekem itt a Csopában. Érdekes előadásokat láttunk, a laborban mi is kísérleteztünk. Nagyon sok interaktív játékokat kipróbáltunk az emeleteken.”

Dóra: „Imádom Budapestet, ezért nagyon örültem, hogy a munkába menet láthattam a várost. Jó érzés volt megfigyelni a gyerekek örömét, amikor új játékokat próbáltak ki.”

Réka: „Itt minden csodálatos, a szabadulószoba tetszett nekem a legjobban, illetve fent a laborban a kísérletek nagyon érdekesek, az előadásokból is sok jót és újat tanultam.”

A fiatalok munkáját tudománykommunikációs vezetőnk, Paszternák András és műszakvezetőink koordinálták. 

Jó volt veletek dolgozni, lelkesedésetekkel erősítettétek a csapatunkat! A szervezésért köszönet Dulina Tímea tanárnőnek és Vass Angelikának (MeOut Group)!