Jun 30 2018

#kikapcs – Mobil OFF, Élmény ON

Példaértékű összefogás a valós környezetben megélt minőségi élményekért

A Füvészkertben a Mobil off Élmény on Mozgalom – melynek egyik alapítótagja a Csodák Palotája is – megtartotta első sajtótájékoztatóját, melyen neves szakemberek véleményét kértük ki a nyári vakáció, a nyári pihentető programok és a kütyüzés kapcsán.

„Az együtt töltött idő, a tartalmas programok összehozzák az embereket, így könnyebben megbirkóznak a hétköznapi gondokkal is. A #kikapcs Mobil OFF, Élmény ON mozgalom célja, hogy felhívja a figyelmet a minőségi időtöltés fontosságára, a virtuális világ alternatívájaként a valós környezetben megélt élmények egészséges arányban tartására. A mozgalom abban szeretne segítséget nyújtani, hogy ötleteket, tanácsokat, tippeket adjon az igazán kikapcsoló családi és egyéni kalandokhoz. Ehhez a kezdeményezéshez számos nagynevű cég csatlakozott már, amelyek vezetői szintén fontosnak tartják, hogy egyesítve törekvéseiket és elkötelezettségüket valódi élményeket kínáljanak.”

A Csopa elkötelezett híve a játszva tanításnak, a fiatalok tartalmas szabadidő eltöltésének. A mai világ digitális eszközei akár nagyon hasznosak is lehetnek, ha kordában tudjuk tartani, a helyén tudjuk ezeket kezelni és ezt a gyerekeinknek is el tudjuk magyarázni. Példát tudunk mutatni számukra azzal, hogy magunk is következetesen használjuk ezeket.

A Mozgalom ereje természetesen az összefogásban van. Ahogy több szem többet lát úgy több száj, többet tud elmondani, és fontos, hogy minél szélesebb körhöz jussunk el a gondolattal.

A nyár különösen fontos időszak ebben a tekintetben, hisz több a szabadidő, a gyerekek értelmes pihenése, kikapcsolódása kiemelt célja a családoknak – ahogy nekünk is, intézményeknek, akik ezeket a programokat biztosítjuk. Fontos, hogy a négy fal közül kimozduljunk, kapcsolatokat építsünk, beszélgessünk, a világot különböző szemszögből lássuk, alkossunk véleményt és ennek bátran hangot is adjunk. A nyári szünetben a Csopában hűsítő tudományos játékokkal, előadásokkal és akciós családi jeggyel készülünk, hogy az együtt játszás élménye minden korosztályhoz eljusson.


Akciós családi jegyünk részleteit itt találod!