Sep 29 2017
Kutatók éjszakája a Csopában a nyitás előtti napon
A Csodák Palotája 21 éves történetének jelentős állomásához érkezik 2017 szeptember 30-tól, hisz megújult játékokkal és tematikus egységekkel a III. kerületi Bécsi útra költözik, ahol 5000 m2-en, kétszinten, több, mint 250 olyan eszköz, játék várja a látogatókat, melyek a természettudományok csodálatos jelenségeit mutatják be közérhető, szórakoztató formában az érdeklődőknek.
Az Öveges termi látványos science show-k, a tematikus szabadulószobák, a különleges élményvetítések (5D, 9D és Körmozi), a Tudosók Csarnoka, az Űrbázis és többi izgalmas egység mind megér egy – legalább – félnapos kalandozást a tudományok világában. Mivel nálunk minden egy kicsit a tudományról szól, a csocsóasztalok, biliárdfoci pályák, az interaktív asztalok, de még a science koktélok is eltérnek a már megszokott formájuktól.
A hivatalos megnyitó előtti éjszakán 09.29-én 18:00-23:00-ig – azok, akik regisztrálnak hozzánk – megtekinthetik a már kész alsó és felső szintet, ahol a számos játék kipróbálása mellett a 8 tematikus egységünket ( Természet Műhelye, Tudósok csarnoka, Mágneses mező, Űrállomás, Születés világa, Logikai megálló, Illúziók, Newton almáskertje) is bebarangolhatják. Bízunk benne, hogy akik ezen az estén ellátogatnak hozzánk jól érzik majd magukat és jó hírünket viszik családjuk, barátaik, kollégáik körében.
Aki megéhezik a Kutatók éjszakája program során, várják szeretettel a Csopa szomszédságában, az épület földszintjén található Buda Gourmet étteremben, ahol 2990.-Ft-os áron svédasztalos „science menüből” választhatnak a vendégek.
Szeptember 29. Kutatók éjszakája menü 18-órától
1. Kutatási programok kezdete
- Cézár saláta pestóban sült jérce falatokkal
- Szezámmagos tonhal saláta aszalt paradicsommal
- Padlizsán krém zöldfűszeres feta kockákkal
- Csirkés tészta saláta csemege uborkával, kefires dresszinggel
- Tengeri sügér galantin fekete kagylóval
- Wasabis burgonyasaláta
- Szűzpecsenye tormakrémmel
- Zöldsaláta variációk
2. Az élet folyékony oldala
- Húsleves gazdagon
- Nyírségi gombóc leves
- Narancsos sütőtök krém leves, pirított sonka csíkokkal
3. Táplálék felsőfokon
- Hagymás zöldfűszeres tejfölben sült csirkecomb
- Lazac tallér tenger gyümölcsei raguval
- Jércefalatok aszalt paradicsommal krémes kecskesajt mártással
- Borjú paprikás pirított szalonnás dödöllével és tejföllel
- Provence karaj szeletek alma mártással
- Illatos jázmin rizs
- Ropogós rozmaringos burgonya falatok
4. Hő és vas
- Mini burger BBQ pulled pork
- Római köménnyel sült pulyka kebab mentás chilis joghurttal
- Grillen sült harcsa aioli szósszal
- Provence csirkemell
- Grill sajtok
- Ázsiai sült rizs
5. Egy kis plusz befektetés
- Bárány french racks, ráknyárs, vajhal
6. Érzékszervek kényeztetése
- Vaníliás kalács puding
- Csokis gesztenyés szelet
- Cappuccino torta mandula habbal
- Körtés crumble fahéjas mascarponéval
- Somlói habos galuska