Dec 06 2018

Téltudományi Találkozó 2018

Témanap a Csodák Palotájában kicsiknek és nagyoknak, együttműködésben az AEROPARKkal és a Chillagásszal.

Kedves Érdeklődő!

A december 6-i Téltudományi Találkozó 2018 programra meghirdetett előadások, műhelyfoglalkozások beteltek. További jelentkezéseket nem tudunk fogadni decemberi témanapunkra. Megértésüket köszönjük!


 

Következő tematikus napunkat 2019. január 22-én, kedden, a magyar kultúra napján tartjuk. A TUDKULT 2019-en hidat képzünk a kultúra és a tudomány között. Szakmai partnereink interaktív állomásai, előadásai és workshopjai várják az óvodásokat, általános és középiskolásokat. Minden bejelentkezett csoport részese lesz a zene és a fizika kapcsolatát fókuszba helyező látványos kísérlet bemutatónak Öveges termünkben. A részletes program december közepén kerül fel honlapunkra. Előzetes regisztráció a tok@csopa.hu címen.


Témanap a Csodák Palotájában kicsiknek és nagyoknak, együttműködésben az AEROPARKkal és a Chillagásszal.


Időpont: 2018. december 6., csütörtök 9-től 13 óráig.

Miklós napján rendhagyó téltudományi találkozóra invitálunk kicsiket és nagyokat a Csodák Palotájába. Két emeltünk 250 interaktív eszköze mellett, decemberi témanapunkon az évszakhoz kapcsolódó izgalmas előadásokkal, kísérlet bemutatókkal, laborfoglalkozásokkal, csapatversennyel várjuk az érdeklődőket a tudományos szórakoztatóközpontban.

Az óvodásokat, az első és a második évfolyamosokat látványos Mikulás mesével, Téltudományi játszóházzal és a Csipet Csopa tematikus útvonal felfedezésével varázsoljuk el.

A harmadikosok és negyedikesek science showján fokozzuk a feszültséget, a laborban együtt barangolunk Böszörményi Sándor geográfussal, a Csopa GEOlab szakértőjével a téli tájakon. A Téli CsopOlimpia küldetéses csapatverseny számos kihívást tartogat a résztvevőknek.

A felsősök és a középiskolások két előadással kezdik a napot: Somogyi-Tóth Gábor, a Liszt Ferenc-repülőtér szomszédságában működő AEROPARK (Légiközlekedési Kulturális Központ Közhasznú Nonprofit Kft.) vezetője a légiközlekedés téli vonatkozásairól beszél, feltárva a repülőterek sokunk számára titokzatos világát. Ordasi „Chillagász” András a legsötétebb éjjelek csillagászati rejtelmeibe vezeti be a hallgatóságot, gyakorlati tanácsokat adva a kezdő csillagászoknak. Míg az általános iskolások Fagyos pillanatokat élhetnek át az Öveges teremben, a nagyobbak egy Didergő fizikaórán vehetnek részt.

Az élménynap választható moduljai a csoportok életkora szerint:

A programváltozás jogát fenntartjuk!


A program a Csodák Palotájába megváltott kedvezményes diák napijeggyel (2500 Ft/fő – minimum 15 fős csoportok esetén) látogatható, mely magában foglalja a két emelet 250 interaktív eszközének felfedezését is (további kiegészítő szolgáltatások a www.csopa.hu weboldalon meghirdetettek szerint érhetők el). A kísérő pedagógusok számára a részvétel ingyenes. A korlátozott férőhelyek miatt előzetes regisztráció szükséges a tok@csopa.hu e-mail címen.

Bővebb információ dr. Paszternák András tudománykommunikációs vezetőnktől kérhető a 06-30-569-1240-es telefonszámon

A jelentkezéseket a tok@csopa.hu e-mail címre várjuk, az alábbi adatok megadásával:

Iskola neve:
Iskola címe:
Kapcsolattartó:
Kapcsolattartó elérhetősége (e-mail/telefon):
Létszám:
Osztály:
Várható érkezés ideje:
Választott modul:


Tanuljunk együtt – szakmai partnereink bevonásával – a tél tudományáról a Csodák Palotájában!