Sep 21 2018

Trendi Tudomány 2018 – Ismerd meg az ország kutatóit! A program betelt!

Élménynap a Csodák Palotájában együttműködésben az egri Eszterházy Károly Egyetemen működő Varázstoronnyal (Természettudományi Pályaorientációs és Módszertani Központ) és az Élelmiszertudományi Intézettel (ÉTI)

Élménynap a Csodák Palotájában együttműködésben a

az egri Eszterházy Károly Egyetemen működő Varázstoronnyal (Természettudományi Pályaorientációs és Módszertani Központ) és az Élelmiszertudományi Intézettel (ÉTI) – szeptember 21., 9-től 13 óráig

A program betelt! Sajnos további jelentkezéseket nem tudunk fogadni erre a programunkra!
A következő témanapunkat október 12-én tartjuk! Várjuk Önöket a III. Tudomány Mozaikra! Részletekért és jelentkezését kattintson ide!

Sorozatunk második állomásaként Egerbe látogatunk, folytatva a Trendi Tudomány hagyományait ismét egy kutatócentrumot látunk vendégül az óbudai Csodák Palotájában. Az óvodások, az alsó és felső tagozatosok, a középiskolások közvetlenül a szakemberektől tanulhatnak a természettudományokról. A szeptember 21-én fizikával, kémiával és biológiával foglalkozunk az életkori sajátosságokat figyelembe véve.

Szakmai partnereinkről: Az Eszterházy Károly Egyetemen működő Varázstorony (Természettudományi Pályaorientációs és Módszertani Központ) és az Élelmiszertudományi Intézet (ÉTI) közel egy évtizedes múltra tekint vissza, az ÉTI kutatási feladatai részben összekapcsolódtak az egyetemen alakult Élelmiszertudományi Regionális Tudásközpont projektjeivel, de az intézet fontos oktatási feladatot is ellát, hiszen ide tartozik a vegyész alakképzés (BSc), valamit a fizika és a kémia tanárképzés is. A Varázstorony (https://www.varazstorony.hu/) Csillagászati Múzeummal, Európa legidősebb működő Camera Obscurájával, optikatörténeti kiállítással, interaktív kísérletekkel és múzeumpedagógiai programokkal várja az érdeklődőket.

Az élménynap választható moduljai a csoportok életkora szerint:

A programváltozás jogát fenntartjuk!

 

A program lebonyolításában közreműködő szakemberek:

 • Benczik Izabella PhD. EKE ÉTI Fizikai és Élelmiszerfizikai Tanszék, egyetemi docens
 • Bölcskey Miklós EKE művésztanár
 • Horotán Katalin EKE Biológiai Intézet, Állattani Tanszék, preparátor
 • Jedlovszky Pál DSc EKE ÉTI Kémiai és Élelmiszerkémiai Tanszék, intézetigazgató egyetemi tanár
 • Laub Luca EKE ÉTI Kémiai és Élelmiszerkémiai Tanszék, laboráns
 • Milinki Éva PhD. EKE Varázstorony, ny. főiskolai docens
 • Murányi Zoltán PhD.  EKE Varázstorony, igazgató főiskolai tanár  
 • Rázsi András meteorológus, fizikatanár EKE ÉTI Fizikai és Élelmiszerfizikai Tanszék
 • Tóth Zsuzsanna EKE művésztanár
 • Vida József PhD. EKE Varázstorony professor emeritus
 • Zoller Gábor fizikatanár EKE Varázstorony, ÉTI Fizikai és Élelmiszerfizikai Tanszék

A programon a Csodák Palotájába megváltott kedvezményes diák napijeggyel (2500 Ft/fő) lehet részt venni, mely magában foglalja a két emelet 250 interaktív eszközének felfedezését is (további kiegészítő szolgáltatások a www.csopa.hu weboldalon meghirdetettek szerint érhetők el). A kísérő pedagógusok számára a részvétel ingyenes. A korlátozott férőhelyek miatt előzetes regisztráció szükséges a tok@csopa.hu e-mail címen. Bővebb információ dr. Paszternák András tudománykommunikációs vezetőnktől kérhető a fenti e-mail címen vagy a 06-30-569-1240-es telefonszámon

A jelentkezéseket a tok@csopa.hu e-mail címre várjuk, az alábbi adatok megadásával:

A program betelt! Sajnos további jelentkezéseket nem tudunk fogadni erre a programunkra!
A következő témanapunkat október 12-én tartjuk! Várjuk Önöket a III. Tudomány Mozaikra! Részletekért és jelentkezését kattintson ide!

Iskola neve:
Iskola címe:
Kapcsolattartó:
Kapcsolattartó elérhetősége (e-mail/telefon):
Létszám:
Osztály:
Várható érkezés ideje:
Választott modul:


Tanuljunk együtt az egri Eszterházy Károly Egyetemen működő Varázstoronnyal (Természettudományi Pályaorientációs és Módszertani Központ) és az Élelmiszertudományi Intézettel (ÉTI) a Csodák Palotájában!