Nov 13 2018

Trendi Tudomány 2018 – Ismerd meg az ország kutatóit!

Témanap a Csodák Palotájában, sorozatunk harmadik állomásaként – Nagykanizsa és Eger után – a Budapesten, Miskolcon és Szegeden működő Bay Zoltán Kutatóintézet munkatársait látjuk vendégül a Csopában.

Élménynap a Csodák Palotájában együttműködésben a

Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft.-vel

Időpont: 2018. november 13., kedd 9-től 13 óráig.

Sorozatunk harmadik állomásaként – Nagykanizsa és Eger után – a Budapesten, Miskolcon és Szegeden működő Bay Zoltán Kutatóintézet munkatársait látjuk vendégül a Csopában. Az óvodások, az alsó és felső tagozatosok, a középiskolások közvetlenül a szakemberektől tanulhatnak novemberi témanapunk keretében. Természet- és mérnöki tudományokkal, technológiai fejlesztésekkel foglalkozunk az életkori sajátosságokat figyelembe véve.

Szakmai partnerünkről: Pungor Ernő vegyészprofesszor nevéhez köthető a Bay Zoltán Kutatóintézet megalapítása. Az elmúlt 25 év során az intézet sokféle szervezeti formában szerteágazó szakmai tevékenységet végzett és magyarországi, sőt nemzetközi összehasonlításban is jelentős kutatási tapasztalatra, elismerésre tett szert. Az alapítás évétől kezdve a kutatóintézet egyik legfőbb küldetése, a fejlett technológiák és eljárások kutatása és széles körű ipari alkalmazása, valamint mindezen értékek előállításához nélkülözhetetlen társadalmi, gazdasági és állami erőforrások megteremtése. Vagyis – egy olyan híd létrehozása a kutatás és ipar területe között, amely segíti a kétirányú tudástranszfer mindennapos megvalósítását.

Az élménynap választható moduljai a csoportok életkora szerint:

A programváltozás jogát fenntartjuk!


A leggyorsabban jelentkező középiskolai csoport részt vehet a Dr. Frankenstein Labor különleges foglalkozásán (nyolcfős csapatokra bontva 9, 10, 11 és 12 órakor).

A program a Csodák Palotájába megváltott kedvezményes diák napijeggyel (2500 Ft/fő – minimum 15 fős csoportok esetén) látogatható, mely magában foglalja a két emelet 250 interaktív eszközének felfedezését is (további kiegészítő szolgáltatások a www.csopa.hu weboldalon meghirdetettek szerint érhetők el). A kísérő pedagógusok számára a részvétel ingyenes. A korlátozott férőhelyek miatt előzetes regisztráció szükséges a tok@csopa.hu e-mail címen. Bővebb információ dr. Paszternák András tudománykommunikációs vezetőnktől kérhető a 06-30-569-1240-es telefonszámon

A jelentkezéseket a tok@csopa.hu e-mail címre várjuk, az alábbi adatok megadásával:

Iskola neve:
Iskola címe:
Kapcsolattartó:
Kapcsolattartó elérhetősége (e-mail/telefon):
Létszám:
Osztály:
Várható érkezés ideje:
Választott modul:


Tanuljunk együtt a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft.-vel a Csodák Palotájában!