Jan 05 2018

Tudomány és Kultúra házassága január 22-én a Csopában

Ünnepelje Ön is a magyar kultúra napját a Csodák Palotájában, ahol ezen a napon a tudomány a kultúrával házasodik!

Ünnepelje Ön is a magyar kultúra napját a Csodák Palotájában, ahol ezen a napon a tudomány a kultúrával házasodik!Kultúra napja, miért pont január 22-én?

Kölcsey Ferenc a kézirat szerint 1823-ban ezen a napon fejezte be a Himnusz megírását, amely Erkel Ferenc zenéjével Magyarország nemzeti himnusza lett. A magyar kultúra napja nem tartozik a hivatalos, piros betűs ünnepek közé, de már hosszú évek óta egyre eredményesebben hívja fel a figyelmet azokra a tárgyi és szellemi értékekre, melyeket magyarként méltán érezhetünk magunkénak.

 

Kultúra és Tudomány találkozása a Csopában

A Csodák Palotája elsősorban természettudományos ismereteket mutat be játékos formában látogatóinak, de ugyanolyan tisztelettel adózik a művészetek előtt. Január 22-én a TudKult 2018 című programmal készülünk, mely kapcsán a tudomány és a kultúra találkozásából szeretnénk ízelítőt adni. Rendezvényünkkel nem titkolt célunk, hogy bemutassuk, hogy számos ponton találkozik a tudomány és a kultúra.

TudKult 2018 programunk, melyben az iskolás gyermekek nagy szerepet kapnak

  • Az állomásokon színitanodás növendékek adnak ízelítőt az adott személyhez kapcsolódó költeményekből és egyéb irodalmi művekből.
  • Zeneiskolások szólaltatják meg a tudomány és a zene metszéspontjában megalkotott zenei darabokat.
  • Megismertetjük Önöket tudósok tollából származó irodalmi művekkel, illetve néhány magyar tudós kulturális munkásságával is.
  • Több állomást helyezünk el a Csopa területén, ahol Szent-Györgyi Albert, Szilárd Leó, Öveges József, Teller Ede, Irinyi János, Örkény István, Bolyai János, Hugonnai Vilma kulturális és tudományos munkáját ismerhetik meg.

Időpont: január 22. 10-15 óra


A megváltott napijegyek belépést biztosítanak a Csodák Palotája tudományos szórakoztatóközpont egész területére, ahol kipróbálhatják játékainkat és szolgáltatásainkat, így egy hosszabb és játékos iskolai vagy családi programmá is válhat a kultúra napja a résztvevő diákok számára. A gyerekek hozzánk látogatva játszva ismerhetik meg a magyar tudósok munkáját és életét, így kamatoztatható tudást gyűjthetnek több területről is.

Az idelátogató diákok számára egy játékos műveltségi kérdőívet is összeállítunk, így mindenki lemérheti mi ragadt rá a kultúrából és tudományból. 🙂

Január 22-én 10 és 15 óra között várjuk Önöket a TudKult-on!

 

Jegyárak, regisztráció:

A diák csoportos jegyek ára 2500 Ft, míg a kísérő pedagógusok számára ingyenes. A TudKult programunk nem feláras, így a Csopa normál belépőárai mellett látogatható ez az extra program!

Ne maradjanak le, regisztráljanak most! A regisztrációhoz kérjük írjanak e-mailt a borbath.andras@csopa.hu e-mail címre. A regisztrációkat a regisztrációk sorrendjében vesszük figyelembe!


Január 22-én 10 és 15 óra között várjuk Önöket a TudKult-on!