Sep 27 2017

Turizmus Világnapja a Csodák Palotájában

A Csodák Palotája 21 éves történetének jelentős állomásához érkezik 2017 októberében, hisz megújult játékokkal és tematikus egységekkel a III. kerületi Bécsi útra költözik, ahol 5000 m2-en, kétszinten, több, mint 250 olyan eszköz, játék várja a látogatókat, melyek a természettudományok csodálatos jelenségeit mutatják be közérthető, szórakoztató formában az érdeklődőknek. Az Öveges termi látványos science show-k, a tematikus szabadulószobák, a különleges élményvetítések (5D, 9D és Körmozi), a Tudósok Csarnoka, az Űrbázis és többi izgalmas egység mind megér egy – legalább – félnapos kalandozást a tudományok világában. Mivel nálunk minden egy kicsit a tudományról szól, a csocsóasztalok, biliárdfoci pályák, az interaktív asztalok, de még a science koktélok is eltérnek a már megszokott formájuktól.

A Turizmus világnapján 09.27-én az óránként (11-13 és 16-18 óra ) vezetett látogatás alkalmával a még meg nem nyitott, de már majdnem kész alsó szintet járjuk be vendégeinkkel és mesélünk nekik arról, hogy született az ötlet, hogy készülnek a játékok és hogy lehet valakiből a tüzet, vizet, elektromosságot uraló kiváló előadó a Csopában.

A Csopa kulisszatitkok című látogatásának időtartama kb. 30 perc. Felhívjuk a figyelmet, hogy mivel a Csopa alsó szintje szeptember 27-én még nem látogatható a nagyközönség számára, így a program során az  eszközök, játékok nagy részét nem lehet kipróbálni.