Kutatólaborból a Csodák Palotájába: ingyenes nanotechnológiai műhelyfoglalkozás középiskolásoknak


Kutatólaborból a Csodák Palotájába: ingyenes nanotechnológiai műhelyfoglalkozás középiskolásoknak


Kedves Pedagógus!

logo
---banner
---

Kedves Pedagógusok!

Meghívjuk Önöket a Csodák Palotája és a University of Greenwich közös nanotechnológiai műhelyfoglalkozására, melyre a Csopa Playbar (1036 Budapest, Bécsi út 38-44., Buda EG 2. emelet) rendezvénytermében kerül sor.

A nanotechnológiai műhelyfoglalkozáson a részvétel INGYENES, de regisztrációhoz kötött!

A Csodák Palotája együttműködésben dr. Szilágyi Petra Ágotával, az angliai University of Greenwich kutatójával rendhagyó műhelyfoglalkozásra invitál középiskolai osztályokat május 29-én és 30-án.

Interaktívan, az informális oktatás módszereinek felhasználásával, az életkori sajátosságokat figyelembe véve hozzuk közelebb a diákokhoz a nanotudományokat (a 0,2 - 100 nm-es mérettartományú rendszerek tudománya), azon belül is a Londonban dolgozó vegyész kutatási területét, mely bemutatja, hogyan járul hozzá a nanotechnológia a mesterséges üzemanyagok előállításához.

A program folyamán a diákok betekintést nyerhetnek korunk egyik legnagyobb tudományos és társadalmi problémájába és kihívásába, a fosszilis energiahordozók helyettesítésére megfelelő katalizátorok alkalmazásával. Műhelymunkánk keretein belül a résztvevők megismerhetik, miként építhetünk porózus vázakat a nanométer mérettartományban, és hogyan használhatjuk ezeket katalizátorok tervezésére.

A szakmai ismereteken kívül magát, a Budapestről indult, világot látott kutatót is megismerhetjük, hallhatunk a különböző földrészeken töltött dolgos hétköznapokról és az Egyesült Királyság felsőoktatási rendszeréről.

Program felépítése:

  • Bevezető a „nano” mérettartományba (dr. Paszternák András, Csodák Palotája)
  • Tudományos eredmények közérthetően egyenesen a kutatólaborból: Nanovázáktól a mesterséges üzemanyagokig (dr. Szilágyi Petra Ágota, University of Greenwich)
  • Nano? Tudomány vagy marketing (dr. Paszternák András, Csodák Palotája)

A Kutatólaborból a Csodák Palotájába programon összesen négy osztály vehet részt, a foglalkozásokat a jelentkezések sorrendjében töltjük fel. A program hossza (nanofoglalkozás + körmozi) kb. 2 óra.

Időpontok:

2017. május 29. - hétfő

  • 1. csoport: 10:00 - 12:00
  • 2. csoport: 13:00 - 15:00

2017. május 30. - kedd

  • 3. csoport: 10:00 - 12:00
  • 4. csoport: 13:00 - 15:00

A PROGRAMRA A BELÉPÉS INGYENES, DE regisztrációt igényel.

A csoport maximális létszáma 30 fő, minimális 20 fő. A férőhelyek száma limitált, jelentkezés a tok@csopa.hu címen. További információ dr. Paszternák Andrástól a 06-30-569-1240-es számon kapható.


Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

 

 

Csodák Palotája Nonprofit Kft.

Csopa Campona: 1222 Budapest, Nagytétényi út 37-43. Campona Családi Élményközpont,

Csopa Playbar: 1036 Budapest, Bécsi út 38-44. Buda EG Bevásárlóközpont 2. emelet.

Telefon: +36 1 814 8050 | Email: info@csopa.hu | Honlap: www.csopa.hu

 

 

--